Aktuellt

Fullsatt Gotit-seminarium i Halmstad

Tisdagen den 17 september genomförde Gotit ett seminarium med temat Strategisk Skoladministration på Sannarpsgymnasiet i Halmstad. Seminariet lockade ett 60-tal besökare. Vid seminariet presenterade Gotit sin rapport ”En ny syn på skoladministration”. Medverkade gjorde också Rikard Sjödahl, gymnasiechef, och Sanna Bengtsson, kvalitetsutvecklare.

Posted in Gotit |
Dela:

Gotit på internkonferens 29-30 Augusti

Den 29-30 augusti är hela Gotit på internkonferens därför är kontoret stängt dessa dagar. Vi kommer att ha öppet för supportsamtal under begränsade tider, men du är självklart välkommen att skicka in dina eventuella ärenden till helpdesk.skolplatsen.se samt helpdesk.alvis.se.

Vi kommer att ha öppet för supportsamtal under begränsade tider:

Torsdag 29 augusti:

kl. 11:30- 12:00

kl. 14.30-15:00

Fredag 30 augusti:

kl. 11:30- 12:00

Under dessa tider tittar vi också över de ärenden ni eventuellt har skickat in.

Vi hoppas att du har överseende med detta och samtidigt lovar vi att komma ut som ett ännu starkare gäng när vi sedan är på plats som vanligt igen.

 

En ny syn på skoladministration

Gotits rapport ”En ny syn på skoladministration” blir klar under augusti månad. För att dela med sig av resultatet i rapporter bjuder Gotit in till regionala seminarier under september månad. Vid seminarierna kommer vi presentera insikterna i rapporten och bjuda på inspiration kring ledning och styrning skolan samt exempel på ny utveckling av skoladministrationen. Skicka ett mail till info@gotit.se om du vill säkerställa att du får en inbjudan till seminarierna. Läs mer om vad rapporten handlar om här

 

En ny syn på skoladministration

Posted in Gotit |
Dela:

Ny VD

Sedan i april månad har Jörgen Rönning tagit över som ordinarie VD för Gotit.

Jörgen har sedan tidigare erfarenhet av att leda verksamheten. Tillsammans med många kompetenta medarbetare kommer nu Jörgen att utveckla verksamheten ytterligare.

Posted in Gotit |
Dela:

Glad påsk!

Vi på Gotit önskar er alla en riktigt skön och glad påsk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Gotit |
Dela:

Gotit kartlägger området skoladministration

Skoladministration är ett område som inte har en tydlig definition, och ofta får skoladministratören frågan ”Vad gör du – egentligen?”. Det här vill Gotit ändra på, och genomför därför just nu en kartläggning av området skoladministration. Resultatet presenteras i en rapport som publiceras nu i mars.

Frågan om hur mycket resurser en skolenhet lägger på administrativa uppgifter och vilka som genomför uppgifterna har i dagsläget inget tydligt svar. Dels varierar det mellan olika skolenheter, men även mellan olika kommuner och olika huvudmän. Inte heller finns en tydlig definition av vad som ingår i begreppet skoladministration. Den del som oftast diskuteras är lärarnas ökade administrativa börda, och hur den ska minska. Men frågan om hur skoladminstrationen kan utvecklas så att den blir ett verktyg för att stödja resultat och måluppfyllelse bland eleverna diskuteras mindre.

Av den anledningen genomför Gotit just nu en kartläggning av det skoladministrativa området. Resultatet kommer att presenteras i en rapport som ger en helhetsbild av det skoladministrativa området och de frågor som är avgörande inom området. Rapporten släpps i mars 2019.

Den person som genomför kartläggningen på uppdrag av Gotit är Mikael Andersson. Mikael har arbetat med ett flertal offentliga utredningar vid Utbildningsdepartementet, och han har också arbetat inom flera skol- och utbildningsmyndigheter.

– Det är ett mycket spännande uppdrag med många olika infallsvinklar, säger Mikael. Det som gör uppdraget extra intressant är också att området har flera delar som är ganska outforskade.

Inom ramen för kartläggningen genomför Mikael en rad intervjuer bland både kommunala skolor och friskolor. Samtidigt gör han en genomgång av utredningar, rapporter och artiklar inom ämnet. Intresset för medverkan har varit stort från skolor runt om i landet.

– Det är tydligt att det är ett område som många vill bidra med kunskaper om, säger Mikael. I något fall var t.om. villkoren för en intervju att den var på skolan och höll på minst en halv dag.

Samtidigt vill många också passa på att berätta om de utmaningar som finns inom området.

– Många skolor berättar om att det finns krav från flera olika håll som i sin tur ökar kravet på administration. Det är ingen tvekan om att det administrativa trycket har ökat på skolorna, menar Mikael.

Även om förväntningarna på Gotits kartläggning redan är stora, är Mikael tystlåten om hur vad rapporten kommer att innehålla.

– Nej, jag släpper inga ”teasers” före rapporten, säger han. Men jag kan säga så mycket att det redan nu står klart att det kommer att finnas några saker i rapporten som kommer att ge läsarna nya perspektiv på frågan om skoladministrationens och skoladministratörernas betydelse, avslutar Mikael.

Mikael Andersson

Posted in Gotit |
Dela:

Han förstärker Skolplatsen

Andreas Öhman, Gotit

I grunden är han pedagog. Och de senaste åren har han utvecklat lärverktyg för skolan. Från februari arbetar Andreas Öhman på supporten för Skolplatsen. En rekrytering som verkligen kommer underlätta för dig som användare.

Den 1 februari anslöt Andreas Öhman till Gotit och blir därmed en viktig del på supporten för Skolplatsen. Andreas har en bred bakgrund som kommer gynna dig som använder Skolplatsen.

– Jag är legitimerad pedagog i grunden och har de senaste nio åren arbetat med att utveckla webbaserade lärverktyg inom bland annat språk, matte och läsinlärning för grundskolan och gymnasiet.

Hur kan Gotits användare dra nytta av det?

– Som pedagog är jag bra på att sätta mig in i den problematik som kan uppstå bland användarna när de arbetar i mer komplexa system – både hur systemen kan uppfattas och hur de kan utvecklas.

Varför sökte du dig till Gotit?

– När jag hörde talas om tjänsten och Gotits verksamhet tyckte jag att det lät väldigt spännande och något jag verkligen ville vara med på. Utveckling av IT och skolan ligger ju helt i linje med vad jag kan och det som jag har jobbat med tidigare.

I många är har han varit ute och föreläst och utbildat pedagoger i hela landet.

– På ett lugnt och pedagogiskt sätt kan jag enkelt förklara komplexa system och svara på användarnas frågor. Jag ser verkligen fram emot att växa med både produkten och uppgiften, säger Andreas Öhman.

Posted in Gotit |
Dela:

Gotit växer och söker systemutvecklare

Nu behöver vi förstärka vårt team med ytterligare en systemutvecklare inom .NET/C#. Tillsammans med dina kollegor skapar du ett användarvänligt och stabilt system för Skolplatsens många användare. Ett digitalt verktyg för att administrera ansökningar, frånvaro, betyg med mera. Rollen erbjuder framåtsträvande utveckling, back-end till front-end samt testning. Och här finns stora möjligheter att sätta din prägel på såväl arkitektur som kod. Är du vår nya kollega eller känner du någon som vi borde anställa? Vi kan lova ett utvecklande arbete i trevliga lokaler med härliga kollegor. Läs mer om tjänsten på gotit.se/lediga-jobb

Vi ses på SETT och ViS!

Vi ses på SETT och ViS!

Det börjar närma sig årets stora mässor SETT och ViS. Fokus i år är framtidsspaning och skapande. Det tycker vi låter spännande! Visst ses vi? Kom förbi vår monter och bolla tankar och idéer om Skolplatsen och Alvis.

Som vuxenutbildare känner du säkert till föreningen ViS (Vuxenutbildning i Samverkan,) och ViS Vuxenutbildningskonferens  som i år äger rum i Linköping 8-9 april. Årets fokus är framtidsspaning! Spana in det spännande programmet och anmäl dig och dina kollegor på nyss nämnda hemsida. Under mässan får också tillfälle att träffa representanter från Gotit för att diskutera de behov som finns i er verksamhet. Något vi ser fram emot extra mycket.

SETT är mötesplatsen inom det moderna och innovativa lärandet. Nytt för i år är de två biljettalternativen ”Pedagogik- och didaktikspåret” och ”Ledning- och utvecklingsspåret”. De första dagarna berör framför allt grundskola, fritidshem och gymnasieskola, medan fokus den 11 april är förskola, förskoleklass och grundskola. Läs hela programmet och anmäl dig på Settdagarna.se. Självklart är Gotit på plats! Vi finns i monter D:64, så kom och berätta vad som är ett bra IT-stöd för er. Vi är väldigt nyfikna på era synpunkter, så att vi kan utveckla Skolplatsen så att den passar er verksamhet så bra som möjligt. Välkommen!

Sista anmälningsdag till årets användarträffar

Nu är det hög tid att anmäla dig till Gotits användarträffar för Alvis och Skolplatsen. Så samla ihop kollegorna och säkra era platser! Användarträffarna är ett strålande tillfälle för lärande och verksamhetsutveckling. Här får du också möjligheten att utbyta tankar och idéer med användare från andra kommuner och skolor runt om i Sverige. Gotit hälsar alla kunder välkomna!

Användarträff Skolplatsen: 21-22 mars 2019 på Radisson Blu, Södra Hamngatan 59 i Göteborg. Sista anmälningsdag 8 februari.

Användarträff Alvis: 28-29 mars. Obs! den här gången på Piperska Muren, Scheelegatan 14, Stockholm. Sista anmälningsdag 12 februari.

Läs mer och anmäl dig här!