Aktuellt

Nu är de publika sidorna för Skolplatsen i bruk

Det har skissats, byggts och testats – och nu är Gotits publika sidor för Skolplatsen äntligen klara! Vi är så glada att för första gången kunna presentera dem på riktigt.

Responsiv design och enkel navigation har varit centrala delar när Gotit skapat de nya publika sidorna för Skolplatsen.
– Dessutom har sidorna fått snyggt och fräscht utseende och det går betydligt snabbare och smidigare att använda dem. Du behöver till exempel inte hoppa fram och tillbaka, istället stängs en funktion när du går vidare till nästa, säger Carl Hedberg, utvecklingschef och teamledare Skolplatsen.
Funktionerna från den äldre versionen är desamma, men känslan är helt annorlunda.
– Det är enkelt att navigera. Med stora knappar och stora ytor kommer du åt alla funktioner med tummen.

Alltid nära till hands
Som användare, alltså vårdnadshavare, myndiga elever och elever, nyttjar man oftast de publika sidorna från mobilen. Vardagsärendena är som gjorda att utföra i telefonen. Kanske på språng, eller för att kolla schemat på bussen eller för att snabbt göra en frånvaroanmälan från frukostbordet. För ärenden som man gör mer sällan, till exempel val till förskola, söka till årskurs sju, val av språk vill man kanske hellre göra framför datorn. Även om det så klart går lika bra från mobilen.
– De nya publika sidorna och dess funktioner underlättar också för kommunerna som slipper mycket extrajobb och pappersexercis. Flödet blir istället mer elektroniskt och befintliga resurser kan användas till annat.

Modern och säker teknologi
Inloggningsmöjligheterna är flera. Välj mellan mobilt bankid, bankid på fil, tvåfaktors autentisering med sms eller inloggning via den egna SSO-potalen. Användaren väljer det alternativ som passar bäst.
– Tjänsten är byggd på den absolut senaste Microsoftteknologin, på en plattform som går att bygga ut när behoven blir fler eller förändras.
De gamla publika sidorna lever vidare parallellt med de nya. Du bestämmer själv när det är läge att gå över till de nya. Nytt är också att de även kan användas av privata skolor. Om du är sugen på att testa Skolplatsens nya publika sidor är Gotit bara ett telefonsamtal eller mejl bort.

Dela: